21 Απρ 2013

Πλούσιες χώρες φτωχοί λαοί (βίντεο)


ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ

Μια διαφορά της Ορθοδοξίας από αυτόν που λέμε δυτικό πολιτισμό, είναι το ότι η Ορθοδοξία ξέρει πως το κέντρο της αυτοσυνειδησίας του ανθρώπου είναι η καρδιά του, ενώ ο δυτικός πολιτισμός πιστεύει πως το κέντρο της αυτοσυνειδησίας του ανθρώπου είναι ο εγκέφαλος του.

Ο γέροντας Παΐσιος μάς είπε πως το να έχεις καρδιά είναι το να αγαπάς τον Θεό, το να είσαι ευαίσθητος και όχι αναίσθητος, το να έχεις καλοσύνη, το να έχεις ανεκτικότητα και το να έχεις παλληκαριά.

Τα παραπάνω λόγια δείχνουν πως η καρδιά είναι το κέντρο της αυτοσυνειδησίας μας.

Και όπως τόνισε ο γέροντας Παΐσιος, άνθρωπος που δεν έχει τα παραπάνω δεν είναι ούτε σαν ζώο. Είναι ένα άγαλμα. Έτσι είναι και οι δυτικοί:

Κινούμενα και σκεπτόμενα αγάλματα.

Επίσης το γεγονός πως η καρδιά είναι το κέντρο της αυτοσυνειδησίας του ανθρώπου φαίνεται καθαρά στους συνανθρώπους μας που δεν δουλεύει σωστά ο εγκέφαλος τους.

Πολλοί συνάνθρωποι μας (και εγώ αναμεσα τους πριν από λίγο καιρό) θαυμάζουν τα τεχνολογικά κατορθώματα του δυτικού πολιτισμού και τον σεβασμό που υπάρχει στους πολίτες των δυτικών χωρών.

Αυτά τα κατορθώματα και αυτός ο σεβασμός των πολιτών βασίζεται όμως σε μια απίστευτη βαρβαρότητα.

Παρακαλώ διαθέστε 11 λεπτά από τον χρόνο σας και παρακολουθείσθε το παρακάτω βίντεο για να δείτε την βαρβαρότητα για την οποία μίλησα προηγουμένως.

Δεν θα πάει χαμένος ο χρόνος σας. Κερδισμένοι θα βγείτε!

Ενώ ο δυτικός κόσμος συνεχίζει να προοδεύει, ο τρίτος κόσμος αντιμετωπίζει φτώχεια, επιδημίες, πολέμους, μόλυνση του περιβάλλοντος, παιδική θνησιμότητα. Πόσο φτωχές είναι όμως στην πραγματικότητα οι χώρες του τρίτου κόσμου και πόσο πλούσιες οι "ανεπτυγμένες";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου